Nega in
vzdrževanje

Sistem je narejen iz naravnih, nebarvanih evropskih las (razen, če si zaželite drugače), zato je tudi vzdrževanje podobno, kot če bi imeli svoje lase.

Negujte svoj Lasni Sistem®, tako kot prave lase!

Pomembno je redno umivanje z mlačno vodo, ki je potrebno takrat, ko opazite, da so lasje umazani (se bolj vozlajo in niso več sijoči). Obvezno tudi uporabljajte balzam, saj vrača lasem vlago in elastičnost. Sušenje je priporočljivo na zraku, če pa se vam mudi, lahko uporabite mlačen fen, ki naj bo čim dalj od sistema. Glavnik naj bo z redkimi in neostrimi zobmi, da ne raztrgate z njim mrežice. Krtače odsvetujemo, saj populijo več las.

O vzdrževanju Vas podrobno naučimo pri prejemu Lasnega sistema®, kjer dobite tudi navodila za vzdrževanje Vašega Lasnega Sistema®.

V kolikor pa imate dodatna vprašanja nas lahko vedno pokličete na naše telefonske številke in z veseljem Vam bomo svetovali. V kolikor pa je to za Vas še vedno pretrd oreh, pa Vas bomo povabili na obisk v naš salon, kjer se boste lahko prepustili rokam naših posebej za to usposobljenih frizerjev.

V nadaljevanju smo samo za Vas pripravili nekaj najbolj pogostih vprašanj in odgovorov, ki Vam bodo olajšala Vašo odločitev in odpravila strah pred neznanim.

Pozimi je zaradi več smoga potrebno umivati lase pogosteje. Ravno tako, če ste pogosto v prostorih kjer se kadi. Ni nekega napisanega pravila, kot ga tudi ni za tiste s svojimi lasmi. Naravni lasje sistema se tudi v vlažnem in suhem vremenu obnašajo naravno. Če imate na koži drobne mazoljčke, ne gre za alergijo na mrežico, temveč na umazanijo – skrajni čas je, da operete svoj sistem.

Na začetku svetujemo, da si za nameščanje vzamete več časa in prvič sami nameščate sistem ko se vam nikamor ne mudi. Vsekakor ne pred službo!

Običajno vam bo na začetku trajalo dlje časa (kot je to običajno pri navajanju na vsako novo stvar ), že čez par nameščanj pa boste tako vešči, da si ga boste namestili v parih minutah.

1) Skozi zgornji del sistema (kjer so lasje!) razpršite po obodu sprednjega dela – po lepilnem traku topilo, ki odlepi lepilni trak od mrežice.

2) Počakajte cca. 2-3 minute (ne predolgo, sicer se lepilo nazaj posuši).

3) Nežno potegnite sistem z glave – ( pri celem sistemu najprej zalizce!) potem sistem držite zadaj in ga dvigujte od zadaj naprej. Lasni sistem® se običajno loči od lepilnega traku, ki tako ostane prilepljen na vaši glavi. Če se lepilni trak še vedno drži sistema, uporabite sprej ki ste ga prejeli ob nakupu in posprejajte na teh mestih še malo topila in počakajte še kakšno minuto.
Ne poskušajte odstraniti sistema, če se ga kje še drži močnejši lepilni trak (moder ali bel)!

4) Ko je sistem že odstranjen, si lahko zmočite prste s topilom in nato odstranite morebiten ostanek lepilnega traku z glave.

5) Ostanke lepila lahko obrišete z glave s krpico, ki ne pušča »muck« (mehko bombažno toaletno krpico ali brisačko), ki je namočena v topilo.

Za odstranjevanje potrebujete poseben sprej, ki odlepi trakove, lasem pa ne škoduje. Sprej se seveda dobi v našem studiju. V primeru, da nimate nič las ali ne vsaj tam, kjer pride lepilni trak (ob robu sistema), sprejanje sistema ni potrebno na glavi, temveč ga lahko snemate na suho. Nato sprej v tem primeru posprejate le na sistem (trak), da se odlepi od mikromrežice.

Lasni sistem® lahko umivate na glavi ali ga snamete. V prvem primeru je izredno pomembno, da ne nagibate glave nad lijak (največkrat ženske tako umivajo lase), saj je tako več verjetnosti, da se vam bodo lasje zavozlali. Ob nagibanju nad lijak namreč vodni curek sili lase v lego, ki je nasprotna smeri vozlanja las na mrežico sistema, kar povzroča vozlanje in težje razčesavanje. Če umivate sistem na glavi, počnite to pod tušem, nagnite glavo nazaj in z vodnim curkom sledite običajni obliki pričeske. Če imate prečko, naj curek pada čim bolj na sredino nje.


Dvakrat nanesite šampon in sperite, nato enkrat nanesite balzam. Ta ne sme stati na mrežici, saj naredi lase mehke, s tem pa tudi vozličke iz las, ki so na mrežici. V tem primeru bi se vozlički začeli razpletati in hitreje bi zgubljali lase.


Če raje umivate sistem tako, da ga snamete, ga najprej razčešite. Nato ga snemite z glave, odstranite lepilni trak, ga obrnite tako, da je mrežica na zunanji strani, lasje pa na notranji ter tako potopite v lavor ali lijak mlačne vode.

Tudi snemanje se mogoče sliši zelo zakomplicirano – ko pa to naredite parkrat, pa sami vidite da je pa to zelo enostavno. Snemanje se pri DELNIH sistemih vedno prične na zadnji strani sistema. Sprednji, nežnejši del, bi se raztrgal, če bi pričeli tam! Najprej odlepite zadnji del in od tam vlecite sistem proti prednjemu delu glave -navzgor, dokler se malce ne zaustavi ob zasnovah – orisih zalizcev. Dvignite oba zalizca, spet primite in povlecite zadnji del in šele nato do konca odstranite tudi sprednji del. Seveda pa morate pred tem odstraniti lepilne trakove – opis sledi v nadaljevanju.

Odvisno od tega, koliko se znojite, ter koliko kislin vsebuje vaš znoj. Telesne kisline namreč sčasoma začno raztapljati lepilni trak, ki drži največ mesec dni nepretrganega nošenja. Samo znojenje sicer ni toliko problematično, saj so trakovi vodoodporni, le pri nameščanju morate paziti, da je koža suha, nemastna ter (kjer pridejo trakovi) brez dlak.

Lahko. 95% ljudi, ki nosijo Lasni sistem® to tudi počne. Ob prejemu in prvem oblikovanju – striženju sistema prejmete pisna navodila za vzdrževanje, poleg tega vam vse pokažemo, pa tudi sami poizkusite sneti in namestiti sistem.
V kolikor vam še kaj ni jasno, vas spodbujamo, da nas raje večkrat kot ne pokličete in razčistite nejasnosti. Pomagamo Vam lahko v primeru kakršnegakoli problema, saj imamo lastne izkušnje z nošenjem Lasnega sistema® – in verjemite, da smo pomagali že prav vsem, ki so imeli kakšna dodatna vprašanja.

Za odgovore na pogostejša vprašanja kliknite spodnjo povezavo