SCALPROLLER™ in SANITISING SOLUTION™
 
nanogen-scalprollerTitanium Microneedle Roller – 0.3 ali pa 0.5 mm – titanijeve mikro iglice prevlečene z zlatom ( Gold plated ) za uporabo pri izpadanju las. Iglični stimulator lasišča – roler dramatično poveča učinek topičnih preparatov ( od 2 do 3 X večji učinek nanosa ) – brez možnosti okužb. Ti dve verziji sta primerni za domačo uporabo.
 
Vzpodbuja delovanje aktivnih snovi vsakega lokalnega zdravljenja izpadanja las ( nanosa aktivnih sestavin na lasišče ) in odpravlja brazgotine na lasišču, saj stimulira naravno zdravljenje brazgotin, ki lahko nastanejo pri transplantaciji las. Poleg tega s svojim delovanjem vzpodbuja rast krepkih in zdravih las.
 
CENA Z VKLJUČENO DOSTAVO:

  • 0.3 MM / 0.5 MM  58 EUR

 
LASTNOSTI
SCALPROLLER™ ima 4 kratno pozitivno delovanje pri ohranjanju Vaših las:

1. Poveča absorbcijo nanosov vsakršnih lokalnih preparatov ( Minoxidil, serumi za rast las, rastni faktorji, rastni hormon .. ). Predhodna obdelava lasišča dokazano poveča vpojnost in delovanje teh preparatov – saj se aktivne substance lažje prebijejo skozi vrhnje plasti povrhnjice ( epidermis ) vse do do usnjice ( dermis ) kjer se nahajajo kolagenska in elastična vlakna, krvne žilice in limfatični folikuli. V usnjici najdemo še znojnice, lasne mešičke, žleze lojnice in tudi živi del lasu. To je lasna čebulica v lasnem foliklu.
S predhodno uporabo igličnega stimulatorja lasišča – rolerja večkratno povečate učinek nižjih koncentracij Minoxidila – saj doseže 2 % koncentracija zavoljo povečane absorbcije učinek 5-ih %. Predhodna uporaba rolerja ima torej večji efekt kot če bi uporabljali 5 % koncentracijo na predhodno neobdelanem lasišču.
Učinek uporabe rolerja pri koncentracijah 5 % je torej enak kot če bi uporabljali 12.5 % koncentracijo na predhodno neobdelanem lasišču.
Največji izziv za lokalno nanašanje Minoxidila, rastnega hormona, serumov .. ponavadi predstavlja prednji del glave – predvsem zaradi zmanjšane zmožnosti absorbcije. Prav zaradi tega je uporaba Scalproller™ edina rešitev za rešitev izpadanja las na prednjem delu.

2. Učinkovito pomaga pri zdravljenju brazgotin, ki so lahko posledica transplantacije las
Transplantacija las pogosto pusti manjše brazgotine predvsem v predelu kjer so jemali las. Scalproller™ dokazano zmanjša vidnost in pigmentacijo teh predelov saj učinkovito prodre skozi predela povrhnjice ter usnjice in vzpodbudi aktivno celjenje ran. Kot je razvidno iz poizkusov so tudi na teh predelih zopet začeli rasti novi lasje.

3. Aktivira učinek PRP (Platelet Rich Plasma) – pomlajevanja z lastno plazmo
Platelet Rich Plasma ali PRP terapija je najnovejši postopek pri preprečevanju in zdravljenju izpadanja las pri pacientih z moško plešavostjo saj plazma spodbudi speče lasne mešičke in s tem povzroči namnožitev las. Ta postopek omogoča boljši učinek transplantacije saj so lasje bolj gosti, lasje ki pa niso bili transplantirani pa postanejo še bolj gosti.
Trombocitna plazma je centrifugat pacientove krvi, ki vsebuje veliko trombocitov (krvnih ploščic) in s tem veliko rastnega faktorja, ki stimulira procese regeneracije kožnih celic. Ker gre za pacientovo plazmo, je metoda popolnoma varna, ker ni mogočih alergičnih ali drugih imunoloških reakcij.
Pri samem postopku pacientu vzamejo 20 ml krvi in s postopkom centrifugiranja nato izločijo trombocitni del plazme, ki vsebuje rastni faktor. Ves postopek se izvede v operacijski sobi in traja od 10 do 15 minut. To plazmo nato z intradermalnimi injekcijami ali s tehniko mezoterapije vnesejo v pacientovo kožo. Plazma stimulira celice kože, ki se regenerirajo in ponovno zgradijo mlado kožno tkivo.
Ker se gre pri tem postopku pogosto za enojne vbode injekcije je ta postopek lahko zelo neprijeten in dolgotrajen – z uporabo Scalproller™-ja se pa ta postopek lahko opravi bistveno hitreje. V tem primeru priporočamo uporabo igličnega stimulatorja lasišča – rolerja z 1,0 mm iglami. Ta je primeren samo za uporabo strokovnih oseb, ki izvajajo te terapije saj bi se lahko laik pri uporabi tako dolgih iglic lahko poškodoval.

4. Uporaba Scalproller™ igličnega stimulatorja lasišča – rolerja vzpodbuja rast novih las
Najnovejše raziskave podjetja Intercytex, ki jih je opravil dr. Bessam Farjo kot glavni raziskovalec, so pokazale, da so pacienti ki so bili dalj časa podvrženi terapiji zadajanja površinskih ran lasišča s pomočjo intradermalnihi injekcij ali s tehniko mezoterapije pridobili bistveni več in bolj goste lase kot pacienti brez te terapije.
Presenetljiv rezultat je osupnil vodilne raziskovalce na področju izpadanja las in tudi dr. George Cotsarelis iz Pensilvanijske univerze ( Pennsylvania University ) je prišel do podnega zaključka. Odkril je, da površinske ranice lasišča s pomočjo zgoraj omenjenih terapij stimulirajo nastanek WNT proteina, ki je odgovoren za rast novih las. Delovanje WNT proteina, ki vzpodbuja rast novih las zavira nastajanje in delovanje proteina TGF-β2, kateri je znano po tem da vzpodbuja izpadanje las.
 

IZDELAVA
Glava izdelka je izdelana iz Titanijevih mikroiglic, ki so prevlečena z zlatom ( Gold plated ) za zagotavljanje sterilnosti. Izdelek je prav tako shranjen v embalaži, ki je gama sterilizirana, kar zagotavlja popolno varnost in sterilnost za uporabo.

Izdelek ni primerljiv z dermatološkimi rolerji, kjer so iglice povečini izdelane iz nerjavečega jekla in niso primerne za uporabo na lasišču, saj je koža na lasišču bolj občutljiva. Titanijeve mikroiglice so bile pazljivo izdelane na Švedskem iz pravega Titanija, kar zagotavlja tanjšo in bolj obstojno konico – ter s tem tudi daljšo življenjsko dobo izdelka. Vsaka mikroiglica je prav tako pozlačena, kar pripomore k večji sterilnosti izdelka.

Optimalna dolžina iglic
Številne študije so dokazale uspešnost določenih načinov zdravljenja z uporabo mikroiglic. Scalproller™ ima možnost izbire 2-h ( dveh ) dolžin mikroiglic za domačo uporabo – in sicer 0.3 ali pa 0.5 mm. 0.3 mm iglice so primerne za uporabo vseh uporabnikov. Priporoča se predvsem osebam ki nimajo bujne pričeske in imajo tanjše lase. Daljše iglice 0.5 mm se priporočajo osebam ki imajo debelejše lase ali pa več las – kakor tudi osebam ki imajo kodraste lase. Priporočamo jih tudi za uporabo potem ko ste že uporabljali 0.3 mm iglični stimulator lasišča – roler. Pri uporabi 0-5 mm rolerja priporčamo tudi posvet z zdravnikov – dermatologom v kolikor bo odsvetoval takšen način uporabe.

Za profesionalno uporabo pa so strokovnjaki razvili tudi roler z 1 mm iglicami, ki lahko pri uporabi razvije občutek bolečine. Prav zaradi tega je namenjen samo za strokovno uporabo, saj mora biti pred uporabo lasišče primerno lokalno anastezirano.

Sterilna embalaža
Vsak izdelek je primerno sterilno obdelan in shranjen v sterilno embalažo, kar zagotavlja varnost uporabnika.

Scalproller™ iglični stimulator lasišča – roler poveča absorbcijo in s tem učinek lokalnih preparatov in lahko neodvisno vzpodbuja rast novih las.

NAVODILA ZA UPORABO
1. Za najboljši učinek priporočamo, da si lasišče predhodno umijete z uporabo HAIR PREPARE™ šampona.
2. Sterilizirajte izdelek s pomočjo Scalproller Sanitising Solution™in počakajte par sekund da se izdelek posuši. Izdelek uporabljate vedno hladen – ne sme biti vroč.
3. Pri prvi uporabi priporočamo nežno vlečenje rolerja od vrha glave proti koncem zaliscev in proti čelu. Na koncu ga vlecite od vrha glave proti zatilju.
Po večkratni uporabi – potem ko ste dobili občutek kakšen pritisk morate uporabiti lahko uporabite roler z vlečenjem v poljubnih smereh – kakor vam odgovarja.
4. Po navodilih proizvajalca nato nanesite na lasišče Minoxidil, SERUM VEGF™ ali pa kakšno drugo sredstvo, ki ga uporabljate za ponovno rast las.
5. Po uporabi očistite roler s pomočjo kakšne ščetkice, operite pod vročo tekočo vodo in pustite da se osuši. Potem ponovno uporabite Scalproller Sanitising Solution™, počakajte minutko da se posuši in vrnete izdelek nazaj v embalažo.
Priporočamo uporabo 1 x dnevno v večernem času, saj imajo tako aktivne substance več časa za absorbcijo.

CENA SKUPAJ Z DOSTAVO:

  • SCALPROLLER™ IN SCALPROLLER SANITISING SOLUTION™  70 EUR

Sprej SANITISING SOLUTION™ Micro-Film Protection Spray – 100 mLSANITISING-SOLUTION-sprej

Pri uporabi izdelka priporočamo uporabo SCALPROLLER SANITISING SOLUTION™ Micro-Film Protection Spray – 100 mL (zadošča za približno 2 meseca uporabe).

NAVODILO ZA UPORABO

  • Izdelek z oddaljenosti približno 2 cm usmerimo proti rolerju, popršimo z vseh strani in pustimo da se posuši. To je vse kar potrebujete za uspešno sterilizacijo iglic.
  • Uporabite pred in po uporabi rolerja na vašem lasišču.
  • Izdelek ni primeren za uporabo na koži ali lasišču.

CENA IZDELKA Z VKLJUČENO DOSTAVO:

  • sprej SCALPROLLER SANITISING SOLUTION™18 EUR

CENA Z VKLJUČENO DOSTAVO:

  • Valjček SCALPROLLER™ in sprej SCALPROLLER SANITISING SOLUTION™  70 EUR