1. Kako se Lasni sistem® vzdržuje?
Sistem je narejen iz naravnih, nebarvanih las (razen, če si zaželite drugače), zato je tudi vzdrževanje podobno, kot če bi imeli svoje lase. Pomembno je redno umivanje z mlačno vodo, ki je potrebno takrat, ko opazite, da so lasje umazani (se bolj vozlajo in niso več sijoči). Obvezno tudi uporabljajte balzam, saj vrača lasem vlago in elastičnost. Sušenje je priporočljivo na zraku, če pa se vam mudi, lahko uporabite mlačen fen, ki naj bo čim dalj od sistema. Glavnik naj bo z redkimi in neostrimi zobmi – da ne raztrgate z njim mrežice. Krtače odsvetujemo, saj populijo več las.

2. Kako pogosto moram umivati Lasni sistem®?
Pozimi je zaradi več smoga potrebno umivati lase pogosteje. Ravno tako, če ste pogosto v prostorih kjer se kadi. Ni nekega napisanega pravila, kot ga tudi ni za tiste s svojimi lasmi. Naravni lasje sistema se tudi v vlažnem in suhem vremenu obnašajo naravno. Če imate na koži drobne mazoljčke, ne gre za alergijo na mrežico, temveč na umazanijo – skrajni čas je, da operete svoj sistem.

3. Ali lahko vsak sam vzdržuje sistem?
Lahko. 95% ljudi, ki nosijo Lasni sistem® to tudi počne. Ob prejemu in prvem oblikovanju – striženju sistema prejmete pisna navodila za vzdrževanje, poleg tega vam vse pokažemo, pa tudi sami poizkusite sneti in namestiti sistem. V kolikor vam še kaj ni jasno, vas spodbujamo, da nas raje večkrat kot ne pokličete in razčistite nejasnosti.

4. Ali sistem pride že ostrižen v želeno frizuro?
Če natanko veste kaj želite, proizvajalec sistem ostriže v želeno frizuro. Če niste prepričani, sistem prispe v Slovenijo v surovem stanju, kar pomeni, da so vsi lasje enako dolgi. Naše posebej za to usposobljeno osebje vam nato sistem oblikuje v želeno obliko. Ob naročilu sistema (torej ob jemanju mavčnega kalupa glave – če gre za sistem po meri) skupaj določimo gostoto las, barvo, kodravost ali gladkost, lokacijo prečke (ali brez nje), odtenek mikromrežice ter približno končno dolžino las.

5. Ima nošenje Lasnega sistema® kakšne stranske učinke?
Ne. Do sedaj ni znanih dokazanih stranskih učinkov. Dvostranski prozoren lepilni trak je medicinsko testiran, mikromrežica je iz samih luknjic, torej koža lahko diha (zaradi česar so nad sistemom še posebej navdušeni dermatologi), lasje sistema pa so tako 100% naravni evropski in niso obdelani s kemikalijami, kot razbarvani azijski ali indijski lasje.

6. Ali se s sistemom na glavi lahko nemoteno ukvarjaš s športom?
Absolutno. Lasni sistem® je dizajniran za potrebe aktivnih ljudi, k čemur v prvi vrsti spada šport. Lahko surfaš, se potapljaš, voziš motor, igraš nogomet ali jahaš… Pomembno pa je, da pred kakšno od omenjenih aktivnosti zamenjamo lepilni trak, da drži čim bolj.

7. Kako je s sistemom med plavanjem oz. v vodi?
Trakovi, s katerimi se sistem pritrdi, so patentirani prav za to, saj so izredno močni, prozorni ter vodoodporni in ne odstopijo pod vodo, niti če vas ujame dež ali se potite. Kako močno je pritrjen sistem opazite na konzultaciji, ko vam lahko poskusno na glavo le z enim trakcem pritrdimo vzorec.

8. Če trakovi tako močno držijo, kako potem snameš Lasni sistem®?
Potrebujete poseben sprej, ki odlepi trakove, lasem pa ne škoduje. Sprej se seveda dobi v našem studiju. V primeru, da nimate nič las ali ne vsaj tam, kjer pride lepilni trak (ob robu sistema), sprejanje sistema ni potrebno na glavi, temveč ga lahko snemate na suho. Nato sprej v tem primeru posprejate le na sistem (trak), da se odlepi od mikromrežice.

9. Kako je z umivanjem glave?
Lasni sistem® lahko umivate na glavi ali ga snamete. V prvem primeru je izredno pomembno, da ne nagibate glave nad lijak (največkrat ženske tako umivajo lase), saj je tako več verjetnosti, da se vam bodo lasje zavozlali. Ob nagibanju nad lijak namreč vodni curek sili lase v lego, ki je nasprotna smeri vozlanja las na mrežico sistema, kar povzroča vozlanje in težje razčesavanje. Če umivate sistem na glavi, počnite to pod tušem, nagnite glavo nazaj in z vodnim curkom sledite običajni obliki pričeske. Če imate prečko, naj curek pada čim bolj na sredino nje.
Dvakrat nanesite šampon in sperite, nato enkrat nanesite balzam. Ta ne sme stati na mrežici, saj naredi lase mehke, s tem pa tudi vozličke iz las, ki so na mrežici. V tem primeru bi se vozlički začeli razpletati in hitreje bi zgubljali lase.
Če raje umivate sistem tako, da ga snamete, ga najprej razčešite. Nato ga snemite z glave, odstranite lepilni trak, ga obrnite tako, da je mrežica na zunanji strani, lasje pa na notranji ter tako potopite v lavor ali lijak mlačne vode.

10. Kaj pa, če imam že ponekod sive lase? Kako je potem z barvanjem mojih?
V primeru, da bi radi obdržali vidne svoje sive lase (večinoma moški z delnimi sistemi), potem vam svetujemo naročilo sistema z enakim odstotkom sivih las, kot jih imate sami na glavi. Za ta namen vam odvzamemo vzorec las in ga priložimo fotografijam in mavčnemu kalupu glave.
V kolikor si svoje lase barvate, določimo barvo sistema glede na vašo končno želeno barvo. Narastek si še naprej barvate kot prej, le da svetujemo snemanje sistema ob barvanju. Kot povedo naše stranke ima vse svoje prednosti, saj so baje prej morale pogosteje barvati narastek, sedaj pa je pod sistemom (če je vrh glave in nad čelom) manj opazen!

11. Se da lase dodajati na dotrajan sistem?
Da. Ob prejemu sistema dobimo rezervni čopek las, katere po potrebi dodajamo na področje, ki se razredči. V povprečju dodajamo vsake pol leta, nekateri celo le vsako leto ali celo dve.

12. Od česa je odvisno kako hitro izgubljam lase s sistema?
Lasni sistem® je kot obleka. Kot vsaka majica zdrži toliko in toliko pranj, določeno količino UV žarkov, mehanske obdelave (česanje, barvanje…). Več je vsega naštetega, prej boste morali dodajati lase in krajši čas bo sistem trajal. Vsekakor pa lahko že rečemo, da večini ob pazljivem ravnanju traja 3,5 do 4 leta.

13. Kako se sistem pritrjuje na glavo?
S prozorimi, vodoodpornimi, dvostransko lepljivimi trakovi, ki so dizajnirani posebej za ta namen. To pomeni, da so izredno tanki ter hkrati močni.

14. Kako pogosto je potrebno menjati lepilne trakove?
Odvisno od tega, koliko se znojite, ter koliko kislin vsebuje vaš znoj. Telesne kisline namreč sčasoma začno raztapljati lepilni trak, ki drži največ mesec dni nepretrganega nošenja. Samo znojenje sicer ni toliko problematično, saj so trakovi vodoodporni, le pri nameščanju morate paziti, da je koža suha, nemastna ter (kjer pridejo trakovi) brez dlak.

15. Koliko časa običajno nameščaš sistem?
Na začetku svetujemo, da si vzamete čas in prvič nameščate sami sistem, ko se vam nikamor ne mudi. Vsekakor ne pred službo! Običajno vam bo na začetku trajalo dlje časa (kot pri vsaki novi stvari), že čez kak mesec pa boste tako vešči, da si ga boste namestili v dveh minutah.

16. Kakšne frizure so možne s sistemom?
Kakršnekoli. V tem je lepota sistema! Lahko si izberete cca. 1cm kratke lase, dolge do pasu ali pa kitke po celi glavi. Zaželeno je, da prinesete na konzultacijo ali nam pošljete po emailu čim več fotografij (svojih ali iz revij), da dobimo občutek kaj si želite in vam lahko ustrezno svetujemo glede tipa produkta, gostote las, dolžine in strukture sistema.

17. Kolikšna je v resnici življenjska doba sistema?
Od 4 do 7 let. Zakaj do…? Ker je odvisno od vas. Vzdrževanje je enostavno, le slediti morate ustnim in pisnim navodilom, ki jih prejmete ob nameščanju. Življenjsko dobo sistema krajšate z ihtavim česanjem (lomite lase), pogostim pranjem (več kot enkrat/teden), barvanjem, kodranjem in vsem, pri čemer se lasje ponavljajoče drgnejo ob nekaj (recimo čelado). Mikromrežica bi namreč zdržala še precej dlje, vendar lasje, ki so naravni, začno sčasoma izgubljati lesk, se cepiti in lomiti.

18. Moram ob naročilu drugega sistema plačati spet isto ceno?
Ne, v kolikor naročite dva sistema istočasno. S tem olajšate delo proizvajalcu, saj mu je potrebno na borzi las le enkrat povpraševati za določen tip las, pa tudi stroške mu zmanjšate, saj dobi popust na količino. Zato tudi vam omogoči 10% nižjo ceno za drugi sistem.
Če naročate drugi sistem kasneje, je cena ista, saj je ročna izdelava tudi drugega sistema unikatna. Le mavčnega kalupa ni več potrebno jemati, saj ga matično podjetje v Hoollywoodu shrani. Če želite drugi sistem identičen prvemu, ga lahko naročite pri nas kar po telefonu.

19. Kolikšni so nujni dodatni stroški, ko se odločim za sistem?
Poleg sistema potrebujete še pribor (sprej in lepilne trakove), ki stane okoli 85 Eur in traja običajno pol leta (odvisno kako pogosto si menjate lepilne trakove). To je vse. Nobenih morebitnih skritih stroškov ali obveznega vzdrževanja v našem studiju.

20. Zakaj je Lasni sistem® boljši pri redkih laseh ali golih delih glave?
Ker s svojo prozorno mrežico in želenimi lasmi simulira vašo drugo kožo. Pod prozorno mrežico bi se vaši lasje videli, razen, če izberete izredno gosto frizuro. Imamo sicer primere, ki so se odločili obdržati svoje lase pod sistemom, vendar je priporočljivo obriti (če vam tam še rastejo) vsaj cca. 5 mm pasu nad čelom. Tu se namreč začenja lasišče, ki naj ob pihanju vetra izgleda brez vidnih robov.

21. Kako dolgo se čaka na sistem?
Tri mesece. Vse je namreč narejeno ročno (če gre za po meri narejen sistem), lasje se vežejo pod mikroskopom (prednji del) in lupo (ostalo). V redkih primerih se zgodi, da pride k nam v dveh mesecih.

22. Ali imate tudi Lasne sisteme® za moške?
Seveda. Način izdelave sistema se med moškimi in ženskimi običajno loči le v gostoti las (ženske pričeske običajno potrebujejo več las). Prejmemo pa jih tako v surovem stanju – vsi lasje enako dolgi – ter jih postrižemo v našem studiju. Razen, če želite, da proizvajalec sistem že ostriže.

23. Ali se da sistem narediti tudi za nenavadne oblike področij brez las?
Da. Prav to je ena od prednosti sistema. Zariše se lahko poljubna oblika mrežice, na katero bodo pritrdili lase. To omogoča prekrivanje področij, ki so ostala brez las po nesrečah ali pa pri alopeciji areati. V zadnjem primeru svetujemo sistem le, če je oblika golih področij vsaj nekaj mesecev že nespremenjena.

24. Ali lahko nosim Lasni sistem® tudi če imam svoje lase?
Lahko. Vendar je v tem primeru pritrditev drugačna – z drobnimi glavnički, ki primejo na vaše lase. Taka pritrditev je manj stabilna in jo odsvetujemo športno aktivnim ljudem. Obstajajo tudi kombinacije lepilnih trakov in glavničkov.

25. Kakšna je garancija za Lasni sistem®?
Garancijo prejmete na dostavo želene barve, dolžine, teksture las, gostote ter barve mrežice – torej na izgled vašega naročila. V kolikor negujete sistem redno v našem studiju in torej vemo, kaj vse je dano na lase, vam nudimo tudi 6 mesečno garancijo. Glede na to, da vas naučimo vse detajle glede negovanja sistema, prevzemate odgovornost za to v svoje roke.

26. Kako pogosto je treba hoditi na striženje, če nosiš delni Lasni sistem®?
Če nosite delni sistem, je odvisno, kako hitro vam vaši lasje rastejo. Hitreje rastejo, večkrat jih je potrebno postriči na dolžino in obliko sistema. Običajno je to enkrat na mesec. Če imate daljše lase, je razlika med dolžino vaših las in las sistema manjša, zato lahko malo poguljufate in se postrižete, recimo, vsake tri mesece. Dobrodošli ste v našem salonu, lahko pa vas striže vaša frizerka, le da jo morate opozoriti, kaj imate na glavi – zaradi večje pazljivosti!

27. Pomeni prhljaj ali mozoljčki po glavi problem pri Lasnem sistemu®?
Priporočljivo je, da te težave odpravite pred nošenjem sistema. Sicer to ne ovira nošenja ali dihanja kože, le obstaja verjetnost, da boste pogosteje morali menjati lepilni trak, saj se bi le-ta hitreje navzel drobcev prhljaja in ne bo več ustrezno držal. To, recimo, pomeni menjavo traku lahko vsak teden.

28. Je možna alergija na lepilne trakove?
Lepilni trakovi so medicinsko testirani s strani proizvajalca in do sedaj še ni znanih dokazanih alergij. V kolikor vas to skrbi, vam predlagamo, da si na notranjo stran zapestja (kjer tudi testirajo alergije) nalepite lepilni trak sistema in ga čez nekaj dni odstranite. Trak pusti sled, kot bi imeli medicinski obliž. Še ta pa kmalu izgine.

29. Kako dolgo se nepretrgano lahko na glavi nosi sistem?
Do enega meseca. Potem je potrebno zamenjati lepilne trakove, saj le-ti ne držijo več dovolj trdno za kakšne športne aktivnosti.

30. Popust pri nakupu!
Slišal sem, da ponujate popust pri nakupu novega Lasnega sistema® če za nakup navdušim še prijatelja ali znanca / znanko ? Kako je s tem ?
Kaj pa je z reklamiranjem izdelka oziroma svetovanjem osebam, ki so še neodločene za nakup ali pa se pri uporabi ne znajdejo najbolje ?
Prav ste slišali. To ste verjetno slišali od katere izmed naših navdušenih strank. To je tako imanovan Sistem mentorstva, ki je poseben sistem nagrajevanja, ki omogoča tudi do 50% cenejši nakup Lasnega sistema® .
Nekateri med vami nosite sistem že več kot štiri leta in ste že pravi profesionalci v rokovanju. Svoje navdušenje nad sistemom delite s prijatelji in znanci, ter nas s tem, ko jim svetujete pri odločitvi za naročilo ter kasneje pri vzdrževanju, močno časovno razbremenite.
Zato smo se odločili, da vas nagradimo z možnostjo ugodnejšega nakupa vašega Lasnega sistema®. Če še niste mentor nekomu in vas to zanima, povprašajte za detajle v studiju.

31. Pravno obvestilo o prevzemu , reklamaciji ali preklicu naročila

Naročilo je potrebno prevzeti v roku 15 delovnih dni od prejema obvestila za prevzem.

Če artiklov v tem roku ne prevzamete, bomo morali pošiljko zaradi omejene kapacitete skladišča preklicati.

Morebitna vplačila, avansi ali plačila računov za 1 del Lasnega sistema s tem zapadejo in kupec ( plačnik ) NIMA MOŽNOSTI za vračilo vplačanega zneska, kateri je bil potrditev sklenitve ustne Pogodbe o dobavi. S plačilom omenjega zneska stranka izrecno naroča izdelek po meri in točnih specifikacijah oblike, barve, kvalitete in dolžine las – Order form – ki se pošljejo direktno k izdelovalcu v Hollywood.

Svetujemo vam, da naročene izdelke po prejetju pregledate in nas v primeru kakršnihkoli nepravilnosti čimprej obvestite.

Hvala za vaš nakup . Veselimo se vašega ponovnega obiska.

Odstop potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov podjetju sporoči (e-naslov: info@fi-potencial.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artikla (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je artikel, ki je bilo izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Prejet artikel mora vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

V kolikor se prejeti izdelek – Lasni sistem – pomeri in postavi na glavo, lasišče vračilo zaradi sanitarnih razlogov NI MOGOČE.

Prav tako ni možno vračilo izdelka kateremu je ŽE BILA odstržena prednja mrežica.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

 

Obrazec za odstop potrošnika od pogodbe

Odstop od pogodbe – vračilo v 14 dneh
(Izpolnite ta obrazec in ga pošljite nazaj le, če želite odstopite od pogodbe)

Naslovnik: Fi Potencial d.o.o., Komenskega 1, 4000 Kranj

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje artikle:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Datum* računa za prejete artikle:……………………………………………………………………………………………….
Ime in priimek: …………………………………………………………………………………………………………………………
Naslov: …………………………………………………………………………………………………………………………………..
Sklicna številka računa: ……………………………………………………………………………………………………………

Vračilo kupnine se vrne z bančnim nakazilom na posredovano številko bančnega računa: SI56_ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ odprt pri banki ………………………………………………………….

Datum in podpis kupca                          ………………………………………………….

 

Imate vprašanje, na katero nismo uspeli odgovoriti?

Vabimo vas, da nam pišete ali nas pokličete in potrudili se bomo, da vam bomo podali vse potrebne informacije, ki jih želite.

FI POTENCIAL d.o.o.
Center za reševanje izpadanja las
Komenskega 1
4000 Kranj
Mobitel: 031 444 868
Telefon: 04 532 96 64
Skype: lasnisistem
e-mail: info@lasnisistem.com
Vaše ime
Vaš e-mail
Vaše vprašanje