Christine – Moja zgodba,… Januar!

dekle_z_lasnim_sistemom_1

Ah, ne! Spet moram stopiti pred ogledalo in si dati na glavo lasuljo! Spet – saj sem jo že tisočkrat! In spet vprašanja: »Ali lasje danes kaj rastejo? Ali sploh bodo?? Ali je še kdo drug v tej »veliki« Sloveniji, ki ima ta isti problemček??? Ha, ha problemček – ta je pa dobra! Ali se vidi, da nosim lasuljo???? Ali bo kdo opazil, da sem izgubila obrvi in trepalnice? Upam, da ne!!! Kaj pa če…? Kako naj odgovorim? Kako naj razložim, da me bodo razumeli?!! Ali zunaj piha – joj ta veter – ko vsaj danes ne bi pihalo in bi se lahko sproščeno sprehodila po mestu!…« In ko mi takole, že zgodaj zjutraj, rojijo misli po glavi, ugotovim še, da rabim spet novo. »No krasno! Prav! Fino! Ah, tako pač mora biti! Kaj pa zdaj????«

Že kar nekaj časa vem, da ta model, ki ga nosim zdaj že četrto leto, ne delajo več! Kje naj še iščem? Preiskala sem v Sloveniji in Nemčiji, pa brez uspeha! Ko bi vsaj dobila še kje kakšno lasuljo, ki daje videz »normalnosti«.

Nestrpna odidem v službo, iščem na internetu in premlevam! Kaj zdaj??? Ukrepati moram! 
……….
Pa izvem za Špelino telefonsko! Si predstavljate, po štirih letih!!!, oseba, ki ima baje isti »problemček« kot jaz. Pa to ne more biti res!!!! Pa to celo v Kranju! Saj ne morem verjeti!! Takoj jo pokličem in se dogovoriva za sestanek!

Sestanek? Pa kakšen sestanek? Že po nekaj minutah sva postali prijateljici, saj sva obe dobro vedeli o čem govoriva. Ali ni smešno, da mora človek tako dolgo trpeti in premlevati in potem v prvih desetih minutah izve, da nas je v Sloveniji zelo, zelo veliko in kar naenkrat nisi več sam!

Torej »EN LEP POZDRAVČEK VSEM TISTIM S PROBLEMČKOM!« Zdaj se verjetno razburjate in pravite, da je to velik problem! Seveda je! A v resnici je ta moj problem postal resnično problemček, ko sem 30. 04. 2003 dobila lasni sistem.
 
Februar, leto kasneje.

Dobro jutro! Stojim pred ogledalom in si češem lase! Zadovoljna sem! Narišem si obrvi in se normalno naličim. Ugotovim, da sem malce drugačna od ostalih, a ravno ta drugačnost, ki jo malokdo opazi, mi daje moč.

Z Lasnim sistemom® sem 30. 04. 2003 ponovno zaživela! Domov sem se vrnila s popolnoma drugo frizuro (prej sem imela kratko lasuljo, zdaj pa imam daljše lase). Ljudje so me gledali in niso verjeli svojim očem, meni pa je bilo tako zelo vseeno kaj pravijo. Od prvega trenutka sem se počutila prosto, neomejeno, ah kaj, preprosto suuuuuper! Tako fino se mi je zdelo in se mi še vedno zdi, da imam podnevi in ponoči lase – da sem, če to želim, »normalna«.

Res je, da sem imela sprva težave z nanašanjem in odstranjevanjem lepilnega traku. Z nastavitvijo lasnega sistema na glavo. A verjemite mi, človek se zelo, zelo hitro vsega navadi! Zdaj s tem nimam več težav in živim »normalno« življenje. Ne premišljujem več o tem, kako zelo sem omejena, ker to nisem več!

Normalno si umijem lase, jih navijem (če si to želim), si naredim frizuro. Pod sistemom mi ni vroče, brez skrbi se lahko sklonim in gibam. Po skoraj šestih letih lahko brez skrbi plavam in skočim v vodo. Ne bojim se več majhnih otrok in ne premišljujem več o vetru in o ljudeh ….. 
Špela mi je vrnila ženskost! Da, resnično! To boste bolje razumele ženske.
Kvaliteta življenja z lasnim sistemom je nepopisno boljša!!!!!
Vesela pa bom, če bom lahko koga izmed vas spoznala in mu lahko svetovala. Saj dobro vem kako je, če se ti zdi, da si na tem svetu popolnoma sam.

KBC – Christine

 


Pošljite vprašanje Christine

Vaše ime
Vaš e-mail
Vaše vprašanje

 
MATEJA – 22 LET
Pozdravljeni!
Sem Mateja stara 22 let in so mi pred 5 leti natančneje 16.12.2008 začeli izpadati lasje pri dermatologu sem dobila 40mg Kenaloga dobila sem 3 doze in so mi po teh inekcijah še bol pospešili izpadanje las, ki so mi še bol intenzivneje začeli izpadati v šopih začelo pa se je od zatilja od spodaj na vzgor. Bila sem na različnih preiskavah : Prekinili so mi korenino od zoba ker so mislili da imam žarišče, vzeli so mi mandle bila na preiskavah za ščitnico, glavo, srce hormonske teste, alergijske teste, različne preiskave krvi v Ljubljani sem bila 14 dni kjer so mi opravljali različne preiskave imela sem tudi Konzili. Zdravila sem se tudi prek študija v Avstriji. Sedaj imam diagnozo Alopecia Areata Totalis. Tudi sama sem veliko zapravila za razne preparate, ki pa žal ni bilo nobenega učinka. Na zelo kratko sem Vam malo predstavila kako se je začelo in kaj se je dogajalo sedaj pa preidimo k izbiri lasulje seveda ker sem mlada se nisem želela izpostavlati da bi bila brez las saj sem kar nekaj časa hodila tudi k psihologu vendar vseeno se boljše počutim z lasuljo. 
Prvo lasuljo sem kupila v Mariboru v Eurolasu ki sem na začetku mislila da sem kupila vredu stvar, vendar sem komaj čez nekaj časa zvedela da so mi prodali drug las in ne evropski ki so tudi sami po nekaj časa ki sem bila tam da bi kupila novo lasuljo povedali da oni ne prodajajo evropskih las vendar pa so meni pod krinko prodali, da so evropski lasje. Lasuljo sem si mazala z lepilom ki se je dal težko sčistiti iz lasulje in mrežice z to lasuljo se žal nisem mogla plavati se izpostavlati vetru lasje si nisem mogla počesati kako sem želela ker je imela fiksno prečo. Poleti mi je bilo v njej vroče ko sem se spotila se mi je lasulja odlepila od kože. Lasulja se mi je v 1 letu uničla lasje so zelo izpadali bili so ko krep nikakor se jih ni dalo lepo več zmehčat. Ko sem imela lasuljo že zelo redko nisem vedela kaj naj naredim bila sem vsa iz sebe nisem vedela kje naj kupim nekaj kar mi bo polepšalo moje življenje in psihično pripomoglo da k temu da bi imela nekaj kar je isto kot tvoji pravi lasje.

Nekega večera sem brskala po spletu kjer sem zasledila stran Lasni sistem®, v hipu sem odprla stran in pogledala kar ponujajo ko sem prebrala kaj vse lahko delaš z to lasuljo sem si rekla to moram imeti tudi jaz, da bom se lahko počutila kot drugi. Na kar sem se z Direktorico Špela Šeme dogovorila za sestanek da mi o vsem razloži tako so mi čez nekaj časa odvzeli kalup glave na kar se nekaj čakala na lasuljo do veselega pričakovanja ko me pokliče ga. Špela da je moj sistem že v salonu. Ko sem ga zagledala in sem imela nameščenega je bil občutek nepopisen sistem je bil tako lahek lasje tako lepi in seveda iz pravih Evropskih las. Nošenje lasnega sistema mi je bilo koda imam svoje lasje z njimi sem lahko spala, plavala sem celo z njim pod vodo prala sem si ga lahko kar na glavi ni me bilo strah da bi kdo opazil da imam lasni sistem saj izgleda povsem naravno rob sistema je neviden mrežica je zelo lahka in koža lahko normalno diha. Lasje sem si lahko počesala na katero stran sem želela veter me ni nikakor zmotil da bi se kdaj kaj videlo jaz sem se počutila samozavestno in odlično. Zelo veliko ljudi okoli mene ni vedelo da sem nosila Lasni sistem® mislili so da so lasje moji celo enkrat so me v bolnišnici nadrli kako si upam priti tja češ da imam Alopecio Areata Totalis ko pa imam tako lepe dolge lase jaz pa sem se samo nasmejala.
Ko se je Lasni sistem® po 2 letih zrečil sem pomislila eno drugo cenejšo varjatno da bi kupila lasuljo ki je podobna kot lasni sistem in sem jo naročila v Pro Kozmo v Ljubljani. Ko sem jo dobila je lasulja izgledala lepa na začetku so mi povedali da potrebujem samo balzam, šampon in za mehčanje las. Na kar sem mogla imeti da bo mi lasulja čim bolj dolgo držala Šampon, balzam,sprej za mehčanje las masko za lase, regenarator za kožo, sprej za uravnavanja ph-a,odstranjevalec lepilnega traka.. Kar pa ni poceni teh preparatov ki se cene gibljejo nad 20€. Na začetku tega niso vsega omenili kar pa še ni vse preden ko so mi lasuljo prodali so mi rekli da je ne rabim lepit in da lahko z njo plavam vendar ko sem jo dobila seveda da mi nebi lasulja padla iz glave in da bi si naredila kakšno frizuro ali spela lasje sem mogla takoj nabavit lepilo New bond ki stane 60€ in lepilni traki plus še eni traki za zadaj ki je cena 30€. Nato sem to vse nakupila kar sem rabila vendar sem odštela kar veliko denarja samo za te preparate vzdrževanja lasulje. Pred mescem dni sem se šla z njo kopat imela sem lase spnete v čop bila sem kratek čas v vodi in so se mi lasje čisto zavozlali z iglico sem si jih razvozlavala 4 dni da se mi je že mešalo nevem kako se lahko to zgodilo bila sem zelo jezna saj jih imam komaj 7 mesecev čeprav so mi rekli da se lahko z njo normalno kopam. Kasneje ko sem klicali kaj se mi je zgodilo so mi rekli da bi mogla imeti še eno lasuljo za kopanje. Sedaj si čopa nemoram niti narediti saj je silikon tako debeli da trakovi ne obdržijo na koži in silikonu. V tej lasulji mi je sedaj zelo vroče in si jo moram večkrat na dan sneti iz glave kar mi pri lasnem sistemu ni bilo. Če bi lahko zavrtela čas nazaj k moji odločitvi se bi odločila še enkrat da bi si naročila rajši lasni sistem kot to lasuljo.
V bodoče ko bo se odločala o nakupu bom se vsekakor odločila za lasni sistem ker se v tem res počutiš koda imaš svoje lase.Nekdo ki ima svoje lasje ne razume kaj nekdo rabi ko nima las in kaj je najpomembnejše. Vsak ti lahko proda neko lasuljo pa reče da ni vroče pod njo seveda če je ne nosi ker ima svoje lasje ne mora vedeti. Tako da vsem ki se želijo počutit samozavestno in brez kakšnega strahu in delat v življenju vse kar jih veseli brez ovir da bi jim kaj zdrsnilo iz glave in da bi kdo opazil da nimajo svojih pravih las jim priporočam da ne nasedajo drugim proizvajalcem lasulj vendar se obrnejo na Ga.Špelo Šeme ki prodaja Lasne Sisteme®.
Lp. Mateja
 

EVA – 18 LET
 
Hojla,
Moja zgodba, moja bolezen, moji novi lasje – no, Lasni sistem®…mateja_lasni_sistem
 
Sem 18 letna Eva. Moja težava ni alopecia areata, ampak sem lase izgubila pri 12 letih, ko sem zbolela in mi verjetno kot posledica terapij in obsevanj glave lasji niso zrastli takšni, kakršne si želi mlado dekle.
 
Če kdo, mi verjetno vi, ki se ubadate s podobnimi težavami, verjamete, da se s tem nisem enostavno sprijaznila. Nekaj časa sem nosila kape, malo tudi grozno umetno lasuljo, potem nekaj časa tupe, ki je sicer bil kar zadovoljiva rešitev, vendar se z njim nisem mogla ukvarjati s športi, ki so mi pred boleznijo pomenili veliko – smučati, plavati, igrati rokomet – ne hoditi po vetru…, saj je bil preveč opazen. K sreči sem imela v osnovni šoli sošolce in prijatelje, ki so me razumeli, se niso norčevali in me sprejeli tudi kot ¨gologlavčka¨.
 
Prehod v srednjo šolo pa je zahteval kar nekaj poguma in načete samozavesti, saj sem se naveličala biti ¨nekaj posebnega¨, s čimer so me tolažili nekateri. Vendar so me domači razumeli in mama je nekako izvedela za Lasni sistem® in še isti dan poklicala Špelo. Bili so praznični dnevi pred Božičem, pa vendar nas je Špela takoj povabila v Kranj. Mama mi ni hotela predtem povedati nič konkretnega, češ, ¨boš že sama videla¨. Priznam, sa sem se malo upirala njeni zamisli, saj sem si mislila: ¨Spet je mamo nekdo malo naplahtal!¨
 
Ampak… srečanje s Špelo me je prijetno presenetilo. Ne samo, da sem spoznala nekoga s podobno težavo, na njeni glavi sem videla lase, ki so se mi zdeli SUPER. Morala sem jih potipati, in jih skoraj pregledati pod lupo, da sem verjela, da je to res sistem in ne njeni pravi lasje.
 
Kot pravi pregovor, da je vsaka stvar za nekaj dobra, da v slabem najdemo tudi marsikaj lepega, mi je moja bolezen prinesla tudi marsikaj koristnega in prijetnega. In med njimi je prav gotovo Špela, ki je nam ¨gologlavčkom¨(in včasih tudi ¨cepecepetavčkom¨) v Slovenijo pripeljala nekaj res koristnega in uporabnega. Je tudi zelo prijazna, topla oseba, s katero se lahko vedno sproščeno pogovarjam, ki me bodri in opogumlja.
Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da sem se že na prvem srečanju navdušila za Lasni sistem® , da smo ga takoj naročili in spomladi l. 2003 sem ga tudi nestrpno dočakala.
 
In res … Lasni sistem® mi sedaj omogoča ¨normalno¨ življenje, karkoli že to je…
 
Pozdrav vsem,
Eva
 
 

MERIMA – 15 letizpadanje_las_lasni_sistem_Merima

Ime mi je Merima in sem iz Tuzle v Bosni.
Stara sem 15 let. Lase so mi izpadli po kemoterapiji in po tistem mi nikoli niso zrastli tako na gosto, kot pred tem. Ker sem se mlada, me to seveda moti. Na začetku sem nosila pokrivala, nato sintetične lasulje. Te izgledajo nenaravno, koža me je pod njimi srbela, bile so vroče in nesigurno sem se počutila z njimi.
Na internetu sem nasla Hoolywood Lasni sistem® in starsi so se isti dan poklicali Špelo. Ponudila nam je, da pridemo na konzultacijo v njihov svetovalni studijo na Krku, Hrvaška, ki je nam bližje, kot Slovenija. Srečanje s Špelo, ki je zelo topla in prijazna oseba, me je zelo presenetilo.
Takoj smo naročili Lasni sistem® iz evropskih las in čez dva meseca sem dobila natanko takšne, kot sem jih imela pred boleznijo! Sedaj sistem nosim ze vec kot en mesec. Na začetku sem se malo dalj časa trudila z lepljenjem lepilnih trakcev, vendar mi gre s časoma vedno bolje.
Moj strah, da mi bo nekdo z glave potegnil lase, počasi izginja. Res je, da se z Lasnim sistemom® ne grem potapljat, saj se preveč boljim, da bi se kaj uničil (čeprav so rekli, da se lahko brez skrbi), se pa končno in po mnogih letih sproščeno z njim kopam. Tudi veter me več ne moti! Verjamem, da je trenutno to najboljša rešitev zame, čeprav se vedno upam, da bo moderna medicina našla zdravilo za ta problem.
Pozdrav, Merima
 
 

22 LETNI ŠTUDENT

Sem 22-letni študent in na žalost se tudi sam soočam s težavo, ki ji pravimo plešavost. No, večina moških se najbrž s tem sprijazni in si pač reče : »Saj to je nekaj povsem običajnega za moške.« Glede na to, da sem kar nekaj let imel dolge lase, me njihovo izpadanje in redčenje zagotovo nista pustili ravnodušnega. Sklenil sem, da moram najti »dokončno« rešitev za ta svoj problem, kajti samozavesti mi je že kronično primanjkovalo.
Čisto po naključju sem naletel na spletno stran Lasnih sistemov®, vendar sem takoj na začetku pomislil, da gre zgolj za malce boljšo lasuljo. No, opazim da gre baje za neviden rob sistema in za zadevo, ki je izdelana po meri posameznika. To je bilo dovolj, da sem se odločil za obisk salona.
Vedel sem, da tudi Špela nosi sistem, zato sem prav natančno opazoval, če se kaj vidi – glej ga zlomka, res ni bilo videti nikakršnega roba. S Špelo sva preizkusila tudi en sistem na moji glavi – človek res ne ve da ga ima na glavi, ker je tako lahek. Kljub temu je moja skrb ostajala, če bodo res našli prav takšen tip las, kot jih imam sam, kajti pri delnemu sistemu se morajo lasje popolnoma ujemati, če ne je razlika opazna. Kljub temu sem se odločil za sistem, kajti bilo mi je dovolj jutranjih prizorov, ko češeš in češeš, dejansko pa se ne moreš počesati, ker imaš enostavno premalo las na glavi. Tako sem nestrpno, a tudi z malce strahu pričakal dan, ko je bil tudi moj sistem nared. Ob »polaganju« na glavo se je sistem dobesedno zlil z mojimi lasmi. Kar obožujem pri sistemu pa je to, da so na njem zvezani ravni lasje (sam imam malce valovite, ko so daljši, za na sistem pa sem izbral ravne) – kar omogoča lažje oblikovanje in še bolj so mi všeč kot svoji lastni. Sedaj imam pričesko, ki mi ustreza. Najpomembnejše pa je, da sem vsakič, ko se pogledam v ogledalo, zadovoljen z lastno podobo. Res, da cena sistema ni zanemarljiva, je pa tudi res, da je investicija v lastno dobro počutje (kot sam pravim nakupu sistema) skorajda neprecenljiva. Psihološki efekt polne glave las je enkraten. Povrnjena samozavest, oz. boljše počutje v družbi.
No, če omenim še kakšna je bila reakcija prijateljev, oz. tistih, ki me poznajo. Pričakoval sem, da bo kakšen le pogruntal, da imam nekaj na glavi, pa sploh ni bilo tako. Do sedaj ni še nihče razumel, da imam na glavi sistem in ne svoje naravne lase. Najbolj pogost komentar je bil: » A si si pobarval lase, nova barva kajne?« (večja gostota las pač deluje malce temnejše, kot prej, ko se je skozi lase svetila koža). Takrat se človek prikupno nasmehne in reče: » Ja, nova barva, točno tako«
Sistem je preprost za uporabo, čisto preprosto praktičen – sneti si ga in ponovno nadeti si ga je res mačji kašelj.
Podjetje Fiji d.o.o., (oziroma nedavno preimenovani v Fi Potencial d.o.o.) in zlasti Špelo, želim pohvaliti predvsem za njeno strokovnost, pa tudi zato, ker je venomer na razpolago – tudi za najmanjšo težavo ali nejasnost vam bo vedno pomagala.
Skratka, vse stranke smo res v dobrih rokah.
A.

LASNI SISTEM® PRI 50-LETIH

Sem lastnik Lasnega sistema® dober mesec, priprave zanj so potekale kakšnega pol leta. Takoj moram povedati, da ta sestavek pišem čisto PROSTOVOLJNO IN NISEM PLAČAN zanj od nikogar. Rad bi samo pomagal kakšnemu, ki še morebiti okleva ali pa ne ve kaj storiti z nastajajočo plešo in je vsakodnevno v frustraciji.
Plešast sem že kakšnih 30 let pa se nisem nikoli sprijaznil s tem, ker se mi zdi, da moja obraz in glava nista za plešo- za nekatere se mi zdi, da jim pleša še paše, večini moškim pa sigurno ne- vprašajte ženske. Pleša prizadene po moje vsakega moškega, pa če to prizna ali pa ne. Marsikaj sem že hotel storiti v zvezi s tem, pa nekako nisem imel volje ali denarja. Takih las ti ne da nobena operacija pa še nobene nevarnosti za zdravje ni.
Odkar ga nosim sem mnogo samozavestnejši, ni me več groza pogledati se v ogledalo, iti okrog brez kape. Uživam, ko se v družini zopet udeležujem » borbe« pred ogledalom za prostor in glavnik in …, ko mi po 30 letih spet gredo lasje v oči, ko zopet ne vem, kakšno pričesko naj si naredim…
Žal mi je samo, da se nisem za ta korak odločil že mnogo prej.
In zakaj sem se odločil za Hollywood Lasni sistem®?
Lasje bistveno vplivajo na izgled človeka. Urejujemo si nohte, pulimo dlake, obiskujemo fitnes, hujšamo, se namenoma redimo, barvamo se; operiramo nos, ustnice, ušesa, pa vendar vse to ne vpliva na izgled tako bistveno kot lasje. Z obleko lahko skriješ večino »lepotnih napak«, pleša pa se vidi tudi iz letala – zakaj ne bi uredili najprej to? Danes je to mogoče in zelo dostopno.
Da lasje niso moji? Če sem jih kupil in plačal so moji in to po moji meri in mojih željah.
Da se ne obnavljajo sami? Bom pa čez štiri leta ali prej kupil nove.
Da je »muka« vsak dan dajat sistem gor pa dol? Pa saj ga ni treba, če nočeš. Lahko tudi spiš v njem.
Da je to pač lasulja, kot vsaka? Lasni sistem® je izdelan tako kvalitetno, da je žalitev to poimenovati lasulja.
Da sem celo življenje plešast, sedaj pa se nekaj grem? Sem pač spremenil imidž. Nočem več biti tisti – saj veš…oni čelavi…aja tisti…zdaj vem ja. Lahko bi se tudi obril kot večina – preveč enostavno.
Kaj bodo rekli drugi? Pa keri drugi te? Briga me za druge. Do sedaj se niso sekirali zame, zakaj bi se zdaj?
Prednosti uporabe Lasnega sistema®:
– Samozavest prav seka okrog mene, počutim se kot milijon evrov
– vrhunska izdelava – niti forenziki ne pogruntajo, da ga imaš
– v studiu so mi pomagali izbrati res dober sistem, ki mi povsem odgovarja in se vključuje v moje lase neopazno
– enostavna uporaba – nosim ga kot svoje lase, zvečer je prava žalost, ko si dam dol »frizuro«, ker jo čuvam
– nobena operacija ne nudi take frizure
– ljudje so se me hitro navadili, kar me je precej skrbelo, v bistvu pa ne vejo ali sem si pustil rasti lase ali kaj
– izgledam vsaj 10 let mlajši
– ko je ne potrebuješ frizure jo lahko snameš, da te ne ovira pri delu – pač hodim s čepico okoli- nihče ne preštima
– uporabljam ga tudi pri športu – pri vožnji s kolesom tudi brez čelade, v vetru, na fitnesu, na kopanju se pač ne potapljam, ker ga je škoda – pa bi se lahko

In slabosti:
– vsi mislijo, da nosim sistem zato da bi osvajal mlajša dekleta – še dobro, da mi žena stoji ob strani
– če citiram inšpektorja Callahan-a – Dirty Harry-a: verjetno obstaja sto razlogov ne nositi Lasnega sistema® ampak trenutno se ne morem spomniti nobenega.
S.A.

NAVDUŠENEC NAD LASNIM SISTEMOM®
Pozdravljeni!
Najprej se iskreno opravičujem, da je minilo toliko časa, preden sem se
oglasil. Razlog tiči predvsem v tem, da sem bil dalj časa odsoten zaradi
službenega potovanja, tako da sem prišel nazaj šele konec prejšnjega tedna.
Upam, da še niste pozabili name in da me boste še hoteli sfrizirati, ko bo
čas za to. 🙂
Pa še malo o vtisih: lahko povem, da je zadeva neverjetna. Fenomenalna v
vseh pogledih, še posebej, ko jo primerjam s prejšnjim “sistemom”. Najbolj
mi je všeč, da se zares odlično drži glave, saj nisem bil še niti enkrat v
situaciji, ko bi se zbal, da bo odpadel. Sicer res še nisem bil konkretneje
v vodi, je pa razlika več kot očitna pri športnih aktivnostih, kjer mu pot
ne pride do živega. Poleg tega je tudi zelo lahek in se pravzaprav ne
zavedam, da ga nosim. Prejšnji je bil pritrjen za moje lase, kar me je
motilo, saj me je močno vleklo zanje. Prva primerjava, ki mi je padla na
misel pod tušem pri prvem umivanju las, je bila avtomobilistična: pomislil
sem, da je to tako, kot da bi iz stoenke presedlal na mercedesa. 🙂
Zaenkrat imam samo pohvale. Sicer še nisem “iznašel” povsem svoje frizure,
kot sem jo imel v najboljših časih s prejšnjim “sistemom”, sem pa z vsakim
dnem bližje. 🙂
Tako, toliko za sedaj.

LP do prihodnjič!
Navdušenec

JANKA IZ CELJA
Hi!
Moje ime je Janka in živim v Celju. Sicer nisem pisateljica, vendar se bom potrudila, da povem malo o sebi in poti, ki me je pripeljala do Šemetove Špele.
Pred 4 leti se mi je spremenilo življenje. Tisti, ki to berete, boste vedeli, o čem govorim. Da, začeli so mi izpadati lasje. Moji lasje, po kakršnih je hrepenela marsikatera ženska. Bili so dolgi, močni in zelo gosti. Slučajno sem opazila,da mi za ušesom manjka šop las za 5 tolarski kovanec. Seveda sem hitro tekla k zdravniku. In potem se je začelo. Tekala sem od doktorja do doktorja. Bila sem že na robu obupa. Nekega dne sem pri dermatologu srečala dekle,ki je pred mano slekla lasuljo. Zabičala mi je, da se ne smem skriti med 4 stene in moram živeti dalje. OK, da ne morim s tem. V roku pol leta se je stanje zelo poslabšalo in treba je bilo razmišljati o lasulji. Moj frizer mi je pomagal po svojih močeh in svetoval,kam naj se obrnem. Tako sem kupila lasuljo in frizer me je obril,jaz pa sem si nataknila lasuljo. Za razjokat!! Hitro sem se sprijaznila s tem in zaživela,kakor se je pač dalo. Moram povedati, da sem imela ob sebi ljudi, ki so mi zelo stali ob strani, pa še partnerja, ki me je kljub temu ljubil. Potem sem hitro ugotovila,da kar naprej piha ( veter sem prej oboževala ), da ne morem v savno, da ne morem več na odbojko, košarko. Potem so mi odpadle še obrvi in trepalnice. Ko sem se zjutraj zbudila, sem hotela jokat. Bila sem kot slika brez okvirja (Špeline besede). Brez make up-a nisem mogla več nikamor. Šla sem v Ljubljano,kjer so mi naredili permanentni make up. Obrvi. Tam pa sem videla reklamo za ta novi Lasni sistem®. Vzela sem reklamni listek, ampak priznam, da je obležal v torbici in nekako sem pozabila nanj.
Na zadnjem posvetu pri dermatologu v Ljubljani pa mi je doktor omenil to isto stvar. Seveda sem naslednji dan poslala e-mail in presenečena že naslednji dan dobila odgovor od Špele. Tako sem prišla do Lasnega sistema®. Lasje so bili dolgi in lepi, kot moji nekoč. Ko sem si ga prvič sama nataknila, sem bila čisto potna. Lepilni trakovi sploh niso prijeli. Sedaj sem že zverzirana in porabim malo časa za to. In tudi spotim se ne več. Spet sem začela uživati v športu,kopanju in savni. Celo veter me več ne moti. Spet ga imam rada. Potapljam se sicer ne, čeprav sem rekla, da hočem Lasni sistem® ravno zaradi tega. Da lahko dam na morju glavo pod vodo. Verjetno bi se dalo, ampak mi je Lasnega sistema® malo žal. Tudi 3 dni sem ga imela na glavi neprekinjeno, ker smo šli s prijatelji na jadranje. Še vedno pa sem najbolj srečna, ko pridem domov in dam ˝lase dol˝.
Velikokrat se mi zgodi,da kdo pohvali mojo frizuro,ali barvo las. Jaz pa rečem: ¨Kaj ne veš? LASNI SISTEM IMAM®!!! ŽIVIM!¨
Janka

 

MARJANA
Lasulje že nosim 14 let. Ker se stanje ne izboljšuje, imam alopecio totalis, sem že razmišljala o presaditvi las. Naveličala sem se grobih lasulj, srbenja glave , vedno iste frizure z veliko las, vročine….
Za Lasni sistem® sem izvedela iz časopisa in že ob prebiranju članka sem se odločila, da moram to preizkusiti. Odločila sem se za nakup in kmalu sem dobila novo frizuro. Kako krasen občutek je to bil, se ne da opisati. Lasje, ki se držijo glave, kot bi bili tvoji.
Prej sem nosila navadne lasulje, ki se lahko zelo zategnejo, vendar me je to motilo, zato sem imela pritrjene zelo rahlo. Neprijetno sem se počutila v množici ljudi, na vetru oz. povsod, kjer bi lahko lasulja padla z glave.
Z Lasnim sistemom® so ti strahovi povsem odveč. Velikokrat si sistema sploh ne pritrdim z lepilnimi trakovi, ker je tako oblikovan po glavi, da se drži glave bolj kot navadna lasulja.
Po dolgem, predolgem času lahko plavam brez bojazni, da me bo kdo poškropil po glavi, lahko se celo potapljam, se tuširam na plaži, ker se tudi mokri lasje Lasnega sistema® obnašajo kot naravni lasje. Veter me sploh ne moti več, spet sem se začela ukvarjati s športnimi aktivnostmi in še bi lahko naštevala.
Marjana

 

 

MIHA IZ LJUBLJANE
En lep pozdrav!
Sem Miha iz Ljubljane in ker me je zadnje čase zmeraj bolj motila misel , da bom slej ko prej plešast, sem se odločil, da je nujno treba nekaj ukreniti, da pridobim potrebno samozavest nazaj. Odločil sem se, da bom poizkusil z Lasnim sistemom® pri podjetju FIJI, ki se mi je takrat zdel najbolj ustrezna rešitev. Ko so mi vzeli kalup, kjer so mi manjkali lasje, me je najbolj skrbela barva (če jo bodo zadeli) in vendar sem na koncu ugotovil, da je bil za njih to najmanjši problem.
Zdaj nosim Lasni sistem® že eno leto in moram povedati, da delam z njim enako, kot bi imel svoje naravne lase, saj lahko normalno plavam, igram nogomet in tudi če veter močno piha, se nimam česa bati (da bi kaj dol padlo). In ravno zato mi je ta Lasni sistem tako všeč.
Fiji ima svoj salon, tako da je odveč skrb, da ne bi imeli miru pred drugimi strankami, saj je vsaka stranka naročena ob točno določeni uri.
Vesel sem, da sem se odločil za Lasni sistem®.
Miha

BOJČI IZ MARIBORA
Pozdravljeni! (vsa ekipa)

Moram vam povedati, da sem zelo zadovoljna s sistemom, navduseni so tudi vsi ostali – moj fant, ostala družina, prijatelji. Dolgo sem oklevala z nakupom, saj je zame to kar velik strošek, samo če pomislim zdaj, pa mi je žal, da se nisem odločila že prej. Mislim da sem nazaj pridobila ogromno samozavesti, končno sem spet zadovoljna sama s seboj in sem bolj mirna. Nakup priporočam res vsem, ki imajo iste težave, se izplača. Vsi pravijo, da sem zdaj zopet ista oseba, vedno nasmejana, bolj sproščena, lahko tečem, plešem, skačem, plavam…, če piha burja, me ne moti, skratka…jaz sem navdušena!
Pa še nakaj je! Srečanje s Špelo! Morate jo spoznati, res vam spremeni življenje, obrne vam ga na glavo, samo v pozitivnem smislu! Špela — HVALA !!! IN UPAM , DA SE VIDIMO NA NASLEDNJEM SESTANKU SKUPINE ZA SAMOPOMOČ!
Lep pozdrav!!
Bojči
®