proti izpadanju lasŽe vsak drugi moški ter tudi veliko žensk se bori proti izpadanju las. Pri moških prične izpadanje las že nekje pri dvajsetih letih, kar posledično vodi v plešavost. Proti izpadanju las je na trgu veliko preparatov, vendar ti lahko v večini primerov le omilijo situacijo ali upočasnijo nastanek plešavosti. Plešavost ali androgena alopecija je zelo pogosta in v veliki večini primerov dedno pogojena. Najpogostejši vzrok za prekomerno izpadanje las je občutljivost lasnih mešičkov na učinke hormona testosterona. Proti izpadanju las se začnejo moški lahko boriti že v mladosti, medtem ko se ženske soočajo z izpadanjem las v obdobju menopavze. Takrat je namreč prisotno nihanje hormonov in povečanje testosterona. Za plešavost ali pa vsaj prekomerno izpadanje las pa so lahko vzrok tudi različna zdravila, ki negativni vplivajo na lasne korenine. Pogost dejavnik za plešavost pa je tudi nepravilno delovanje ščitnice, zaradi katerega so lahko hormoni v neravnovesju. Krivec za spremembe na lasišču zna biti tudi izreden psihični ali fizični napor, med katerimi je tudi porod. Proti izpadanju las se v veliki meri borijo tudi bolniki, ki prejemajo kemoterapijo v različnih oblikah. Stanje izpadanja las je pri takšnih pacientih v veliki večini primerov začasno, saj se lasišče po preboleli bolezni vrne v normalno stanje.

 

nanogen nanofibresIzpadanje las in plešavost lahko tako pri moških, kot tudi pri ženskah pusti hude psihične posledice. Te so še posebej izrazite pri moških mlajše populacije, ki se lahko soočijo z izpadanjem las že pred dvajsetim letom. Že takrat se nekateri začnejo intenzivno boriti z izpadanjem las tako, da uporabljajo nenaravne in agresivne šampone ali pa zdravila, ki lahko stanje še dodatno poslabšajo. Pri mladih lahko plešavost ali pa prekomerno izpadanje las povzroči težave s samozavestjo, kar vodi v negativen odnos do samega sebe in okolice. Zunanji izgled je v današnjem času še pomembnejši kot kadarkoli, zato je izguba las lahko resna težava.

nanogen scalproller

 

Proti izpadanju las in različnim oblikam plešavosti je na trgu ogromno izdelkov ter terapij. Ena izmed učinkovitejših metod je presajanje las. To je poseben postopek, kjer se vzamejo lasje iz zatilja ter se jih prestavi na območje pleše. Osebe, ki se soočajo s prekomerno izgubo las lahko posežejo tudi po lasuljah in različnih lasnih vložkih. Proti izpadanju las se lahko borimo tudi z različnimi naravnimi preparati in mazili, ki pa stanje le omilijo in upočasnijo izpadanje. Lasni sistem pa omogoča enostavno uporabo in naraven videz las. To je nekirurški in neboleč način, da si povrnete samozavest in imate spet lepe lase. Z uporabo Lasnega sistema bodo vaši lasje videti naravni, glede na vaš izgled pa se prilagodi gostota, barva in struktura las. Lasni sistem je učinkovito orožje proti izpadanju las, ki je odlična alternativa presajanju las. To ni lasulja nenaravnega videza, ampak mikromrežica, na katero so ročno pritrjeni lasje. Vsak las posebej je pritrjen na mikromrežico s posebnim vozlom, ki omogoča učinek naravnega videza in manjše izgube las kot pri lasuljah.

Proti izpadanju las lahko naredite veliko. Uporabljate lahko naravne preparate za upočasnitev plešavosti, omislite si lahko lasuljo, odločite pa se lahko tudi za presajanje las. Predvsem pa je pomembno, da se v svoji koži počutite dobro.